Het grote Sinterklaasdobbelspel

Gepost op

Telde jij vroeger ook de nachtjes af tot het pakjesavond was? Ik doe dat stiekem nog steeds. Zodra de herfst zijn intrede doet, meestal zo rond oktober, beginnen de decemberkriebels bij mij al. De kerstmuziek mag aan en de lootjes voor Sinterklaas worden getrokken. Dit jaar heb ik alleen met de schoonfamilie lootjes getrokken, want met mijn ouders en broers doen we het Sinterklaasspel, het Dobbelspel, het Sinterklaasdobbelspel of hoe je het dan ook wilt noemen.

Vorig jaar heb ik er voor het eerst kennis gemaakt met het Sinterklaasspel. Op internet circuleren een heleboel verschillende spelregels. Ik heb vorig jaar gewoon degene het hoogst op Google stond aangeklikt en die spelregels werkte prima! Er werd gestreden om een zelfmaakrobot en een wc-golf-set en de wortelmagneet en witte sportsokken waren de 'te lozen' cadeaus. Met buikpijn van het lachen, de tranen over mijn wangen en een aantal stevig verdedigde cadeautjes had ik uiteindelijk een prima pakjesoogst.

Vorig jaar las ik de spelregels van mijn telefoon, dit jaar maakte ik er zelf een printable van. Deze kun jij (gratis) downloaden door hier te klikken voor de versie met stippen en hier voor de versie met de huisjes. Hieronder vind je verder nog een kort lijstje met wat je naast de spelregels nog nodig hebt. In ieder geval allemaal alvast heel erg veel plezier deze dagen met Sinterklaas en zijn zwart/wit/groene/roze/oranje/roetveegpiet.

Benodigheden Sinterklaasdobbelspel:

• Spelers
• 
Cadeautjes (2 à 3 werkt prima, meer kan ook)
• 
Spelregels (te downloaden als .pdf met stippen/of met huisjes 
• 
Dobbelsteen
• 
Optioneel: Sinterklaassnoepgoed

Spelregels Sinterklaasspel met stippen
Sinterklaas dobbelspel spelregels stippen