Welke cadeautjes leg je onder de boom?

Gepost op

It's the season of giving... maar wat dan?

Wow! Kerst komt ineens wel heel erg dichtbij. En mijn boom is prachtig, maar veel cadeautjes liggen er nog niet onder. Bij steeds meer mensen is Kerst een gelegenheid om elkaar cadeautjes te geven.

Ik vind het wel altijd lastig om te bedenken wat voor wensen ik nog heb als je ineens om een cadeau of een cadeautjeslijst gevraagd wordt. En nog lastiger: een cadeau voor iemand anders bedenken. Daarom heb ik tegenwoordig op allerlei plekken lijstjes staan. Steeds meer online winkels bieden je de mogelijkheid om een verlanglijstje te maken. Heel handig - vooral bij winkels die bijna alles hebben. Je klikt het naar een verlanglijstje en kunt het als je het nodig hebt terugkijken.  Maar ik heb ook losse dingen die ik ergens in een kleinere webshop of offline tegenkom. Deze wensen sla ik dan op in mijn telefoon of in mijn papieren agenda. Sla je dus steeds iets op, dan wordt het makkelijker om de juiste cadeaus te geven aan de mensen om je heen en om zelf iets anders dan een cadeaubon op je lijstje te zetten.

Mocht je geen lijstjes bijhouden, dan zit er niets anders op dan eens goed na te denken. Wat heb je zelf nog nodig, wat wil je nog of wat zou je nog willen doen? Voor een ander is het belangrijk om te bedenken wat zijn de hobbies van deze persoon, wat is hij of zij voor iemand of vanuit een andere invalshoek: waar heeft deze persoon een hekel aan of kan hij/zij over klagen. Misschien kun je met een goedbedacht cadeau zijn/haar klagen verleden tijd maken. In deze laatste categorie zitten vaak dingen die je zelf niet zo snel koopt, bijvoorbeeld een aardbeienkroontjesverwijderaar of een au-bain-marie-hulpstuk om chocola zonder te knoeien te smelten.

Denk ook eens in iets anders dan spullen, maar in een 'ervaring'. Doe je vriendin een kopje koffie met taart cadeau (spreek wel gelijk een datum af - anders vergeet je dit) of ga met je Oma een dagje op stap. En als je het echt niet meer weet, ik vind de cadeaus & inspiratiesectie van Bol.com altijd leuk om even doorheen te scrollen. Daar vind je wellicht nog last-minute inspiratie.

Omdat ik de afgelopen dagen in Disneyland zat, het bijna Kerst is, de dagen zo kort zijn dat alle kerstlichtjes eigenlijk vanaf 's ochtends al aan kunnen en omdat ik het leuk vind, blijft de code #assepoester nog zijn werk doen tot en met 24 december. Alle bestellingen vanaf €10,00 worden gratis verzonden en op alle posters (ook de custommade) krijg je 25% korting. En bestel je voor donderdag 16.00 uur - dan zorg ik ervoor dat je bestelling donderdagavond met de post meegaat. Fijne laatste week voor Kerst allemaal 🙂

Kerstboom bij mij thuis
Christmastime
Merry Christmas
Merry Christmas