Gelukkig 2017 en een lieve januari gewenst

Gepost op

En dan is het alweer maandag 2 januari 2017. De laatste weken van het jaar zijn supersnel gegaan en zaten bij mij bomvol met leuke en gezellige dingen. Maar deze maandag begint het 'gewone' leven weer. De boodschappen voor het gezonde eten zijn binnen, de kerstboom en bijbehorende spullen zijn opgeruimd en allerlei andere huishoudelijke klusjes (was, strijken, etc.) gaan weer volgens een ritme. 

Ik vind deze week eigenlijk wel lekker. Iedereen doet het nog rustig aan, er zijn veel mensen nog vrij en de hoop van het nieuwe jaar hangt in de lucht. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe avonturen en nieuwe voornemens. Wellicht is een van jouw voornemens om wat liever te zijn voor je omgeving. Hieronder vind je weer vijf ideeën voor een liever leven in januari.

  • ♦ Ik begin het jaar gelijk goed. Mijn Lief is op 6 januari jarig. Nu is zijn verjaardag natuurlijk een goede reden om iets leuks neer te pennen op een kaartje, maar mocht jouw Liefde niet in januari jarig zijn... Een kaartje 'gewoon omdat het kan' mag natuurlijk ook. Om te zeggen hoe blij je met hem of haar bent of waarom je hem of haar waardeert. 
  • ♦ Verjaardagen in het algemeen zijn een goede reden om een kaartje te sturen, want #echtepostiszoveelleuker dan een appje of een Facebookbericht. Ben jij geen held in het onthouden van verjaardagen? Een verjaardagskalender kan helpen 😉 
  • Op 4 januari is het Wereld Braille Dag. Naar blinde mensen een kaartje sturen is lastig. Want jouw geschreven tekst kunnen zij niet lezen. Maar je kunt blinden en slechtzienden een braille-kaart sturen, onder andere met Braillepost 
  • ♦ Goede voornemens... Wellicht heb je ze zelf of ken jij iemand die ze heeft. Laat zien dat je met ze meeleeft door ze een extra steuntje in de rug te geven met een leuk kaartje of een motiverende poster. 
  • ♦ Op 28 januari is het Nationale Gedichtendag. Ik snap vaak niets van gedichten, maar een enkele keer kom je er een tegen die ik wel begrijp en welke ook daadwerkelijk iets met me doet - zoals bijvoorbeeld de gedichtjes van Lief Leven. Ideaal om je eigen woorden kracht bij te zetten op een kaartje.

Heel veel plezier deze eerste maand van het jaar!