Goede voornemens, ook na 1 januari ;)

Gepost op

Goede voornemens = persoonlijke doelen

Wow! Alweer de vierde (!) week van januari. En, hoe verloopt januari voor jou? Hoe zit het met je goede voornemens?  Nog steeds elke dag mee bezig of verschuiven ze stiekem alweer een beetje naar de achtergrond? Ik heb van mijn goede voornemen een persoonlijk doel gemaakt, dat klinkt alleen al als iets wat langer meegaat. Mijn persoonlijke doel is om terug te gaan in het patroon wat ik voor de bruiloft had, want als je veel eet/borrelt en minder sport... Geen goede combi. Omdat we onze goede voornemens (vanaf nu persoonlijke doelen dus ;)) gaan halen, hieronder wat tips die daarbij helpen.

  • ♦ Maak je doelen realistisch en concreet. Niet: 'meer sporten'. Wel: 'elke maandag- en woensdagavond naar de sportschool'.

  • ♦ Tackel niet al je goede voornemens in een keer. Verspreid ze over het jaar. Hoe meer jij van je hersenen vraagt, hoe minder goed ze tegen verleiding kunnen. Kies een focus en hou je daar een bepaalde tijd aan - maak ook dit concreet.

  • ♦ Slaap meer! Uit onderzoek, van psychologe Kelly McGonigal van Stanford University, blijkt dat slaaptekort een ramp is voor je wilskracht. Dus... op tijd naar bed!

  • ♦ Probeer 'als-dan' denken uit. Als het regent als ik naar de sportschool moet, dan ga ik met de bus/doe ik een regenjas aan/rijd ik met iemand mee. Zo denk je vooraf na over moeilijke situaties en hoef je dat op het moment zelf niet te doen.

  • ♦ Vertel familie en vrienden van je goede voornemens.  Zij kunnen je  helpen als je dreigt te vervallen in oud gedrag en kunnen je aanmoedigen. Want: aanmoediging helpt, blijkt uit onderzoek van Richard Wiseman, University Hertfordshire. Of je dat nou doet met kleine beloningen voor elke stap dichter naar je doel, een inspirerende foto of tekst of door samen met een vriendin te werken aan jullie doelen, als je maar aanmoediging krijgt 🙂

Ik werk rustig verder aan mijn zakelijke en persoonlijke doelen. Hoop dat jullie ook weer vol goede moed verder kunnen. Zet hem op! En heb je nog gouden tips? Die zijn altijd welkom 🙂 Fijne donderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *