Eerste Hulp Bij: een motiverende kaart schrijven

Gepost op

Hoe schrijf je een motiverende kaart?

Gisteren schreef ik al over goede voornemens en persoonlijke doelen. Hoewel het gebruik goede voornemens al 4000 (!) jaar oud is, de Babyloniërs deden het ook al, blijft het lastig om ze te behalen. Maar uit onderzoek wat psycholoog Richard Wiseman, University of Hertfordshire, in 2007 deed is gebleken dat aanmoediging helpt. Dit kun je voor jezelf doen of voor iemand anders.

Dat een kaartje sturen helpt, heb ik in 2015 gemerkt. Eind 2014 ben ik letterlijk uit mijn vel gescheurd - hallo striae, dus toen was mijn goede voornemen om weer goed in mijn vel te passen. Ik kreeg toen van lieve vriendinnen en familie opbeurende kaartjes. Wat dan weer een extra boost was om door te gaan, ik heb dus zelf ervaren hoe leuk en bemoedigend kaartjes zijn om je persoonlijke doelen te halen. Ken jij nou ook iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken? Maar weet je niet zo goed wat je moet schrijven? Lees dan verder 🙂

    • ♦ Benoem wat je ziet, wat je waardeert of knap vindt aan het gestelde doel
    • ♦ Beschrijf wat je goed vindt aan hoe je vriend(in) zijn of haar persoonlijke doel bezig is
    • ♦ We zijn geneigd op te geven zodra we in oud gedrag vervallen. Geef aan dat terugvallen niet erg is, als je maar wel weer opstaat en je gewenste gedrag weer oppakt.

Er hoeft niet zoveel op te staan. Het feit dat je een kaartje stuurt met een paar oprechte zinnen is al een aanmoediging op zich. Dus... Klim in de pen en laat mensen weten dat ze goed bezig zijn. En mocht je jezelf willen motiveren... Ik heb ook gewoon een poster aan de kast hangen, die mij verder helpt. Wie geef jij een extra steuntje in de rug? Deze kaartjes rechts vind je in de shop 🙂 Fijne vrijdag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *