Hello February!

Gepost op

Heb jij ze al gezien? Op Instagram, Facebook en zelfs op LinkedIn zag ik er een voorbij komen: een foto waarin iemand februari welkom heet. En ook ik ben blij om februari te zien. Voor mij is februari de eerste maand waarin de lente zich weer laat zien, voelen en ruiken. Zo vond ik het vorige week zaterdag al een beetje lente-achtig ruiken buiten. Hoewel ik de kou en sneeuw ook leuk vind, vooral als ze gepaard gaan met van die prachtige blauwe luchten, ben ik ook heeeeeeel blij als het weer een beetje warmer wordt. Februari is ook de maand van Valentijnsdag, of je er nou van houdt of het een enorm cliché vindt: 14 februari is het weer zover. Gelukkig zijn er deze maand ook weer genoeg andere gelegenheden om een beetje liever te zijn voor een ander. Hieronder heb ik er weer vijf voor je op een rijtje gezet.

  • Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Dit jaar staat die in het teken van 'de naaste'. Want niet alleen op de patient zelf, maar ook op partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker heeft de ziekte een enorme impact. Ken jij een kankerpatient en zijn of haar naaste? Hoewel deze mensen het hele jaar door kanjers zijn, is het nu een extra geheugensteuntje om ze een hart onder de riem te steken.
  • Dinsdag 14 februari is het Valentijn. Hate it of love it, maar er omheen kun je niet. Hoewel het natuurlijk een enorm clicheé is, ben ik er fan van. Mijn moeder stuurde vroeger niet alleen mijn vader, maar ook mij en mijn broers een lief kaartje. En je weet wat ze zeggen: Goed voorbeeld doet goed volgen. Valentijn is hierdoor voor mij veel breder dan alleen je Lief - al krijgt die natuurlijk ook een kaartje. Maar het is ook een dag die uitermate geschikt is om je familie, vrienden en/of vriendinnen te laten weten hoe leuk jij ze vindt en wat je zo in ze waardeert.

  • Vrijdag 17 februari is het 'Doe-eens-vriendelijk-dag', of zoals ze het internationaal noemen: 'Random Acts of Kindness Day'. Ik ben bij voorbaat al fan van deze dag. Volgens sommige internetbronnen is er zelfs een 'Doe-eens-vriendelijk-week', die loopt van zondag 12 februari tot en met zaterdag 18 februari. Wees eens bewust vriendelijk tegen jezelf en tegen je omgeving en probeer eens een Random Act of Kindness uit te voeren (Google staat vol met voorbeelden en er zijn ook Nederlandse boeken over geschreven, onder andere het RAK-boek). Dus leef je uit 😉
  • Niet echt gebonden aan februari, maar wel een leuke gelegenheid om aandacht aan te besteden: mijn lieve vriendinnetje Karlijn mag eind februari met verlof. Nog even op krachten komen, uitslapen, series kijken en je waarschijnlijk druk maken over van alles voor de baby komt. Dus mocht jij een vriendin hebben die zwanger is, onthou (lees: schrijf op) wanneer ze met verlof gaat en stuur een kaartje om haar succes te wensen met de allerlaatste loodjes.
  • 29 februari. Huh? Maar die bestaat dit jaar toch niet. Nee dat klopt. Maar er zijn dan wel mensen jarig. En omdat hun verjaardag dit jaar niet bestaat - zielig toch?! - is het extra leuk als jij een beetje extra aandacht aan hun verjaardag besteedt.

    Kortom, weer genoeg mogelijkheden om een beetje liever voor de wereld te zijn. En om ook een beetje lief te zijn voor jouw portemonnee, krijg je deze hele maand 15% korting op alles in de webshop met de code #alleenmaarliefde.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *