Als het even niet zo goed gaat…

Gepost op

Gelukkig zijn de meeste kaarten die ik stuur voor leuke dingen. Verjaardagen, zwangerschappen, nieuwe banen, trouwen, verloven en noem nog maar 10 leuke dingen op. Maar helaas zijn er ook momenten dat het niet zo goed gaat met mezelf of met mensen om me heen.

Morgen is het 4 februari. Niet echt een hele bijzondere dag voor veel mensen. Maar voor veel mensen ook wel. Morgen is het namelijk Wereldkankerdag. Dit jaar staat de Wereldkankerdag in het teken van de mensen om de patiënt heen. Want niet alleen op de patiënt zelf heeft deze superstomme ziekte invloed - maar ook ouders, partners, kinderen en vrienden laat deze ziekte een onuitwisbare indruk achter.

Sinds vorig jaar weten we dat mijn vader kanker heeft en dat is #stom. Toen we het net wisten, kreeg ik van vrienden en vriendinnen allemaal lieve berichtjes. En ook mijn ouders hebben veel lieve kaarten gekregen. Lange verhalen en kleine berichtjes, maar ik vond het zo fijn om ze te krijgen. Daarom wil ik je bij deze even aanmoedigen om een kaartje te sturen als jij ook iemand kent die met kanker te maken heeft.

Wat je dan moet schrijven? Je moet niks, als je het maar meent. Ongemeende kreten haal je er als lezer zo uit. Ik denk aan je kan al genoeg zijn. Want soms is er ook niets zinnigs te zeggen.

Voor morgen red je het niet meer, maar volgende week zijn mensen vast nog net zo blij met jouw kaartje. En als je niet uit je tekst komt, wil ik met liefde even met je meedenken. Stuur me dan even een berichtje op lian@liefsvanlian.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *