Ben jij op deze dag jarig? Aiii….

Gepost op

De slechtste dag om jarig te zijn

Wie had dat gedacht? Een verjaardag is een goede reden voor een feestje, maar er bestaat dus zoiets als 'de slechtste dag om jarig te zijn'.

Ik kijk nog steeds uit naar mijn verjaardag en vind het dan ook heel leuk om deze te vieren. Een vriendin van mij heeft haar verjaardag uitgeroepen tot Nationale Feestdag, helaas heeft onze Koning er nog geen gehoor aan gegeven- maar voor haar houdt zij de dag in ere. Ik ken gelukkig veel mensen die blij zijn met hun verjaardag, dus ik vier wat af. Ik kwam er vorig jaar achter dat er onderzoek is gedaan naar de slechtste dag om jarig te zijn. Jarig zijn met Kerst of Oud&Nieuw lijkt me niet optimaal, maar deze dagen zijn het niet. 

Dikke pech!

Volgens onderzoek van The Independent - heb je dus gewoon dikke pech als je op 16 december iets te vieren hebt. De studie is gedaan in Engeland en het slechte weer, de kou en de Kerstdagen die bijna voor de deur staan gooien roet in het eten voor mensen die op 16 december jarig zijn. Deze redenen kennen we in Nederland ook, maar wij hebben dan ook nog Sinterklaas net achter de rug.

Verlate Sinterklaasvieringen, kerstborrels en de inkopen doen voor de kerstdagen vechten om een plek in de toch al drukbezette agenda's. Een verjaardagsfeestje plannen kan hierdoor lastig worden. Op je verjaardag zelf wordt de persoonlijke felicitatie al snel vervangen door een online felicitatie en jouw verjaardagswens wordt er vluchtig bijgekrabbeld op je kerstkaartje. Daarnaast bestaat de kans dat je minder cadeaus krijgt, omdat je verjaardags- en kerstcadeau gecombineerd worden of omdat mensen aan het sparen zijn voor hun eigen Kerst. De cadeautjes die je wel krijgt verpakt in kerstpapier, ook hier is onderzoek naar gedaan - namelijk 27% van de cadeaus. Nu hou ik van kerstpapier maar ik kan me voorstellen dat het minder leuk is met je verjaardag. 

Ken jij iemand die op 16 december of wellicht met Kerst of Oud&Nieuw jarig is? Dan weet je nu dat ze een echte verjaardagskaart en/of een verjaardagscadeau wat niet verpakt is in kerstpapier echt kunnen waarderen. En als je hem voor 15 december 18.00 uur in de brievenbus gooit, komt hij ook nog op tijd aan! Ben jij jarig op 16 december? Ik ben dan stiekem wel benieuwd of de conclusies van dit onderzoek aansluiten bij jouw beleving van je verjaardag...