Eerste hulp bij cadeautjes inpakken

Gepost op

Zo. Dat heb je goed gedaan. Je hebt de cadeautjes binnen. Nu volgt de volgende uitdaging: cadeautjes inpakken. Ik vind het zelf altijd heel erg leuk als er duidelijk aandacht is besteed aan het inpakken van het cadeau. Een leuk papiertje, een mooie strik of een gezellig washi-tape-je. Maar soms heb je haast of is je inpakpapier op...

Ik wil mijn cadeautje snel inpakken

Het allermakkelijkst is natuurlijk om het door de winkel te laten doen. Kan dit niet, dan zijn cadeautasjes (onder andere te koop bij de HEMA vanaf €0,75) een goede tweede optie. Cadeautje erin, plak het tasje dicht met een leuke sticker, gezellige washitape, een lintje of good-old plakband en klaar ben je. Zijn de winkels al dicht en heb je wel cadeaupapier in, probeer dan eens deze Japanse (koningen van de efficiëntie) manier van inpakken. Check deze video voor de uitleg van 'speedwrapping'

Ik heb geen cadeaupapier

Dat is lastig, maar dat maakt het niet onmogelijk. Op internet zijn talloze freeprintable cadeaupapiertjes te vinden, dus zo kun je alsnog aan inpakpapier kopen. Heb je ook geen printer, kijk dan eens tussen je oude boeken of oud-papier. Wellicht ligt er een oude atlas en kun je de kaarten gebruiken, ligt er een oud boek met mooie bladzijden of ligt er nog een krant. Alleen een krant ziet er wellicht wat saai uit, maar met zo'n leuke bloem bovenop wordt het nog wat. Kijk hier even hoe het moet (derde plaatje).

Ik wil meer dan alleen een inpakpapiertje

Als dit je probleem is, dan ben je wellicht een tikkeltje perfectionistisch 😉 Maar heel begrijpelijk. Kijk eens of je wellicht nog wat washitape, lint of leuke cadeaulabels hebt liggen om je pakketje mee te verfraaien. Of misschien kun je een klein dennentakje, een takje hulst of een bloemetje aan je cadeautje vastmaken. De mogelijkheden zijn er genoeg. Hier kun je kijken hoe je een bloem maakt van tissuepapier (ik heb me er weleens aan gewaagd - priegelwerkje + frustratie, want tissuepapier is erg dun en scheurt snel - geduld en geen haast zijn sleutelwoorden), hier pakt iemand zijn (!) cadeautjes in, waardoor wij inspiratie op kunnen doen en eigenlijk ben ik momenteel al een half uur inpakvideo's aan het kijken... You tube staat er vol mee. Dus wil je losgaan met inpakken, zoek op You Tube en je kunt uuuuuuren kijken. Als je dan nog maar aan inpakken toekomt...

Zijn er nog video's die ik echt moet zien of hebben jullie gouden tips voor de last-minute-inpakklussen?