Free Printable Pasen – Want dat is het echt bijna!

Gepost op

Free Printable Pasen. De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en hier en daar kwamen al wel wat verzoekjes voor Paasbrunches, -lunches en -diners voorbij. Toch had ik niet echt het idee dat het al daadwerkelijk bijna Pasen was. Tot nu. Ineens is Pasen namelijk al volgende week. En ik maar denken dat de supermarkt overdreef met al zijn Paasspullen..

Free Printable Pasen

Free Printable Pasen: want dat is het echt bijna!De afgelopen weken ben ik begonnen aan een nieuwe baan (naast Liefs van Lian), heb ik sommige dagen extra gewerkt – zowel voor mezelf als voor een baas en ging ik met mijn lieve vriendin Denise twee dagen naar Disneyland. Superleuk, maar hierdoor moest ik weer even zoeken naar een ritme om dit allemaal te combineren. Gelukkig lijkt het, met wat hulp van Instagram-helpers, te lukken om alles te combineren – zonder knettergek te worden van to-do-lijstjes. Vandaag stond er een Free Printable Pasen op mijn lijstje. Ik maakte een minimalistische paashaas met een Paaswens. Ben jij toevallig nog op zoek naar een Free Printable voor Pasen? Dan kun je die hier downloaden.

Free Printable Pasen 🙂

Maart roert zijn staart

Gepost op

Bijzondere dagen in maart

Je zou denken dat met maart het voorjaar ook zijn intrede doet. Maar terwijl ik dit zit te tikken kijk ik naar de miezer en een egaal grijze lucht. Dus ik denk dat we nog iets langer moeten wachten. En tijdens dat wachten zijn er genoeg leuke dagen om aandacht aan te besteden. Hieronder heb ik er vijf voor je geselecteerd.

 • Woensdag 1 maart: Complimentendag.  We beginnen maart gelijk goed.Wie geef jij vandaag een compliment?
 • Vrijdag 3 maart: Employee Appreciation Day. Een dag overgewaaid uit Amerika, maar desondanks niet minder welkom. Gewaardeerde medewerkers leveren namelijk organisaties veel op. Meedoen dus!
 • Woensdag 8 maart: Internationale Vrouwendag. Kijk eens naar de vrouwen om je heen? Wie van hen is voor jou, op wat voor manier dan ook een voorbeeld? Laat het ze weten!
 • Donderdag 16 maart: Dag van de Leerplicht. In Nederland zijn we tot 16 jaar verplicht om naar school te gaan. Maar voor niet iedereen is school even makkelijk. Wie wens jij succes met een toets, werkstuk, scriptie of gesprek?
 • Zaterdag 18 maart: Vriendinnendag. Sinds 2011 is het elke derde zaterdag van maart Vriendinnendag. Laat je vriendinnen weten dat je zo blij met ze bent door een kaartje te sturen en/of plan een gezellige dag samen in. 

Weer genoeg redenen om een beetje extra lief voor de wereld te zijn. Wat ga jij deze maand doen? Mocht je ergens een kaartje voor nodig hebben, die shop je hier --> ik heb een kaartje nodig!

Hoe geef je een compliment?

Gepost op

Normaal gesproken vertel ik je aan het begin van de maand welke bijzondere dagen eraan komen. Maar dit keer valt er een hele leuke dag op 1 maart, namelijk Complimentendag! Ik geef graag complimenten, de een komt er alleen beter uit dan de ander. Daarom ging ik op zoek naar: hoe geef je een compliment?

De belangrijkste regel van complimenteren: zorg dat je compliment persoonlijk en oprecht is. Dan kan het eigenlijk niet echt fout gaan. Maar voor de zekerheid kun je onderstaande 'regels' ook in acht nemen:

 • ♦ Gebruik de 'ik-vorm'. Daarmee geef je aan dat het een persoonlijk compliment is. 
 • ♦ Kies een persoon die je een compliment geeft. Een algemeen compliment aan een groep kan wel, komt namelijk bij niemand persoonlijk aan.
 • ♦ Maak wat jij waardeert concreet. Niet: omdat jij zo'n goede vriendin bent. Wel: ik vind het fijn dat ik met jou over alles kan praten, zonder dat jij direct een oordeel klaar hebt.
 • ♦ Kies een manier die bij jou past. Vind jij het moeilijk om complimenten uit te spreken? Schrijf ze dan op.
 • ♦ Kies een manier die bij de ontvanger van het compliment past. Iemand die niet graag in de belangstelling staat, complimenteer je onder vier ogen. Iemand die wel graag in de spotlights staat kun je prima complimenteren in een groep.
 • ♦ Overdrijf het niet. Als iemand het overdrijf hebben we dat allemaal zo door. En het valt over het algemeen ook niet goed. En dat is niet de bedoeling van een compliment

Wil jij meer complimenten geven, maar weet je niet hoe? Probeer dan deze tips van Psychologie Magazine eens uit.

 1. Geef één compliment per dag.  Mensen die niet lekker in hun vel zitten, hebben aan een compliment per dag al genoeg om zich beter te voelen. Ook is bewezen dat jij blijer wordt van het geven van compliment. Win-win dus!
 2. Geef juist complimenten als je iemand niet zo mag. Er zijn altijd mensen waarmee het minder klikt. Zit je bij het familiediner of een etentje van je werk toch naast elkaar? Zoek dan naar iets positiefs, al is dat nog zo lastig ;), en geef een oprecht compliment - goede grap, leuke schoenen, etc. Je maakt de ander blij, focust zelf op het positieve en dat fleurt het hele geheel op. 
 3. Bedenk wat je goed vindt aan de ander. Neem eens 3 mensen in gedachten die je regelmatig ziet of spreekt. Je Lief, je beste vriend of je broer. Pak een kladblok en schrijf hun namen op. Bedenk nu bij elke persoon een paar sterke eigenschappen en/of dingen die je in de ander bewondert. Vraag je vervolgens af: wanneer heb ik dit het laatst tegen hem of haar gezegd?) Misschien heb je dat nog wel helemaal niet gezegd. Je hebt vaak meer positieve gedachten over anderen dan dat je uitspreekt. 

Welke mensen ga jij complimentjes geven aanstaande woensdag? In de shop vind je allerlei kaartjes waarop je jouw complimentje kwijt kan. De kortingscode #alleenmaarliefde geldt nog tot 28 februari, dus ook voor jouw complimentenkaartjes.

Potverdikkie, jij bent leuk!

Gepost op

Vandaag is het 'Be Humble-dag'. Nederlanders zijn over het algemeen een bescheiden volkje. We vinden onszelf vaak minder goed dan we zijn en kunnen slecht complimenten ontvangen. Vandaag een artikel speciaal voor alle bescheiden mensen: redenen waarom jij hartstikke leuk bent.

Jij maakt de wereld mooier 
Dingen die jij niet of juist wel kan, horen bij jouw talentenpakket. Wanneer jij doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, dan voelt dat goed. En met alles wat je in deze energie doet, maak jij de wereld een stukje mooier.

Jij kan nog meer dan je nu denkt
Denk je dat je klaar bent met leren, zodra je niet meer naar school gaat? De meeste mensen vinden van niet, er is immers nog genoeg te leren. Ook voor jou. Je hebt nog een berg verborgen talenten en te ontwikkelen eigenschappen. Jij zit nog vol potentie. Je kunt en zult in de toekomst veel meer zijn, kunnen en doen dan je nu denkt. Het leven is een groeiproces 😉

Jij maakt andere mensen blij
Je bent waarschijnlijk vaak veel met jezelf bezig. Hoe jij het doet in de wereld, wat je allemaal anders kunt doen en hoe jij je voelt. Maar het feit dat jij er alleen al bent, maakt andere mensen blij. Denk maar eens aan je Lief, je vrienden en je zus. Jij maakt anderen gelukkig, soms direct en soms indirect.

Wil jij direct iemand blij maken? Je kunt iemand een kaartje sturen met daarop een van de redenen dat je zo blij met hem of haar bent. Je vindt er genoeg kaartjes voor in de shop. Met de code #alleenmaarliefde krijg je deze maand nog 15% korting op alles in de winkel.

Naar de kaartjes 

Bron: Waarom jij fantastisch bent, SoChicken

 

Waarom vieren we Valentijnsdag?

Gepost op

Voor mijn gevoel zag ik de eerste Valentijnskaarten al in de supermarkt toen de laatste oliebollen net weg waren. En nu een week voor deze Valentijnsdag kun je er echt niet meer omheen: de stelling met chocolade in de supermarkt, de herinneringen om je Valentijnskaart te kopen (ik beken: schuldig) en ik krijg allerlei banners te zien met bloemen die ik voor iemand zou moeten kopen. Je m o e t je geliefde komende dinsdag aandacht geven, anders... Zo komt het soms een beetje over. Terwijl het nooit zo bedoeld is. Tenminste, dat kon ik me niet voorstellen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van deze geliefde/gehate feestdag.

Valentijns' dag
De naam Valentijnsdag komt van de christelijke priester Sint Valentijn. Hij leefde in de derde eeuw na Christus. Volgens de verhalen bestond er in die tijd een wet die soldaten verbood om te trouwen, omdat vrijgezellen eerder bereid zijn om te sterven op het slagveld. Valentijn trouwde deze soldaten en hun geliefden in het geheim. Helaas kwam Keizer Claudius II erachter en hij liet Valentijn op 14 februari 269 executeren. En zo werd Valentijn een martelaar voor de (geheime) liefde. Of dit allemaal echt zo gegaan is, valt te betwijfelen. Het enige wat we namelijk echt zeker weten van Valentijn is zijn sterfdatum.

Vruchtbaarheidsdag
Huh? Vruchtbaarheidsdag? Niks geheime liefde, vruchtbaarheid werd er gevierd. Een ander verhaal stelt namelijk dat Valentijnsdag de menselijke variant van de paartijd van de vogels is. Ook leggen sommigen een verband met de oude heidense lenteviering in Angelsaksische landen. En heb je ooit gehoord van Lupercalia? Ik niet.  Het is geen botje wat ergens in je lijf zit, maar een feest wat in het Romeinse Rijk werd gehouden ter ere van de vruchtbaarheidsgodin Februa of Juni, op 15 februari. Toen het christendom de heersende godsdienst werd, verbonden monniken en priesters de naam van de heilige Valentijn aan dit heidense feest. 

Shakespeare als ambassadeur van Valentijn
Voordat we een sprong maken naar Shakespeare, blijven we even hangen bij de veertiende-eeuwse schrijver Geoffrey Chaucer. 'Want dit was op Valentijnsdag, als elke vogel zijn maatje komt kiezen', zo schreef hij in zijn 'Parlement of Foules' in 1382. Er werd gedacht dat hij verwees naar 14 februari, maar de meest vogels in Engeland zijn dan nog niet met paren bezig. De kans is groot dat Chaucer verwees naar 2 mei, de heilige dag van Valentijn van Genoa of dat hij hier een traditie volledig uit zijn duim zoog. De termen Valentijn en Valentijnsdag spraken blijkbaar aan, want die vonden hun weg binnen de romantische literatuur. In Hamlet, geschreven door Shakespeare, zingt Ophelia:

' Tomorrow is Saint Valentine's Day,
All in the morning betime,
And I a maid at your windom,
To be your Valentine'

Hoe Valentijn de wereld veroverde
En hoe is het van Shakespeare naar de rest van de wereld over geslagen? Waar komt dan toch die Valentijnskaart vandaan? Dat duurde nog tot het begin van de 19e eeuw. Het versturen van kaartjes werd voor iedereen betaalbaar door een prijsdaling bij de post. Anonieme Valentijnskaarten waren vooral populair in het strenge Victoriaanse Engeland, om zo ondanks de sociale druk tot kuisheid toch een gepassioneerde liefdesverklaring te kunnen verzenden. Om en nabij 1840 verspreidde deze Europese traditie zich naar de Verenigde Staten. Daar begonnen ze in 1847 met de eerste massaproductie van Valentijnskaarten en vanaf daar is commercie rondom Valentijnsdag alleen maar toegenomen. Ook verschoof de nadruk van Valentijnsdag naar de liefde in het algemeen, zodat er meer mensen bij de feestdag betrokken kunnen worden.

En nu?
Hoewel de chocoladefabrikanten, bloementelers en de diamantindustrie sinds de tweede helft van de twintigste eeuw groot inzetten om hun producten ook te koppelen aan Valentijnsdag, blijft de oorsprong toch een kaartje. Maar als jij liever het hele jaar door je Lief verrast met kleine Lievigheden, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed 😉 Zoek jij een kaartje voor Valentijnsdag of voor een ander moment, dan kun je ze hier vinden.

Als het even niet zo goed gaat…

Gepost op

Gelukkig zijn de meeste kaarten die ik stuur voor leuke dingen. Verjaardagen, zwangerschappen, nieuwe banen, trouwen, verloven en noem nog maar 10 leuke dingen op. Maar helaas zijn er ook momenten dat het niet zo goed gaat met mezelf of met mensen om me heen.

Morgen is het 4 februari. Niet echt een hele bijzondere dag voor veel mensen. Maar voor veel mensen ook wel. Morgen is het namelijk Wereldkankerdag. Dit jaar staat de Wereldkankerdag in het teken van de mensen om de patiënt heen. Want niet alleen op de patiënt zelf heeft deze superstomme ziekte invloed - maar ook ouders, partners, kinderen en vrienden laat deze ziekte een onuitwisbare indruk achter.

Sinds vorig jaar weten we dat mijn vader kanker heeft en dat is #stom. Toen we het net wisten, kreeg ik van vrienden en vriendinnen allemaal lieve berichtjes. En ook mijn ouders hebben veel lieve kaarten gekregen. Lange verhalen en kleine berichtjes, maar ik vond het zo fijn om ze te krijgen. Daarom wil ik je bij deze even aanmoedigen om een kaartje te sturen als jij ook iemand kent die met kanker te maken heeft.

Wat je dan moet schrijven? Je moet niks, als je het maar meent. Ongemeende kreten haal je er als lezer zo uit. Ik denk aan je kan al genoeg zijn. Want soms is er ook niets zinnigs te zeggen.

Voor morgen red je het niet meer, maar volgende week zijn mensen vast nog net zo blij met jouw kaartje. En als je niet uit je tekst komt, wil ik met liefde even met je meedenken. Stuur me dan even een berichtje op lian@liefsvanlian.nl

Hello February!

Gepost op

Heb jij ze al gezien? Op Instagram, Facebook en zelfs op LinkedIn zag ik er een voorbij komen: een foto waarin iemand februari welkom heet. En ook ik ben blij om februari te zien. Voor mij is februari de eerste maand waarin de lente zich weer laat zien, voelen en ruiken. Zo vond ik het vorige week zaterdag al een beetje lente-achtig ruiken buiten. Hoewel ik de kou en sneeuw ook leuk vind, vooral als ze gepaard gaan met van die prachtige blauwe luchten, ben ik ook heeeeeeel blij als het weer een beetje warmer wordt. Februari is ook de maand van Valentijnsdag, of je er nou van houdt of het een enorm cliché vindt: 14 februari is het weer zover. Gelukkig zijn er deze maand ook weer genoeg andere gelegenheden om een beetje liever te zijn voor een ander. Hieronder heb ik er weer vijf voor je op een rijtje gezet.

 • Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Dit jaar staat die in het teken van 'de naaste'. Want niet alleen op de patient zelf, maar ook op partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker heeft de ziekte een enorme impact. Ken jij een kankerpatient en zijn of haar naaste? Hoewel deze mensen het hele jaar door kanjers zijn, is het nu een extra geheugensteuntje om ze een hart onder de riem te steken.
 • Dinsdag 14 februari is het Valentijn. Hate it of love it, maar er omheen kun je niet. Hoewel het natuurlijk een enorm clicheé is, ben ik er fan van. Mijn moeder stuurde vroeger niet alleen mijn vader, maar ook mij en mijn broers een lief kaartje. En je weet wat ze zeggen: Goed voorbeeld doet goed volgen. Valentijn is hierdoor voor mij veel breder dan alleen je Lief - al krijgt die natuurlijk ook een kaartje. Maar het is ook een dag die uitermate geschikt is om je familie, vrienden en/of vriendinnen te laten weten hoe leuk jij ze vindt en wat je zo in ze waardeert.

 • Vrijdag 17 februari is het 'Doe-eens-vriendelijk-dag', of zoals ze het internationaal noemen: 'Random Acts of Kindness Day'. Ik ben bij voorbaat al fan van deze dag. Volgens sommige internetbronnen is er zelfs een 'Doe-eens-vriendelijk-week', die loopt van zondag 12 februari tot en met zaterdag 18 februari. Wees eens bewust vriendelijk tegen jezelf en tegen je omgeving en probeer eens een Random Act of Kindness uit te voeren (Google staat vol met voorbeelden en er zijn ook Nederlandse boeken over geschreven, onder andere het RAK-boek). Dus leef je uit 😉
 • Niet echt gebonden aan februari, maar wel een leuke gelegenheid om aandacht aan te besteden: mijn lieve vriendinnetje Karlijn mag eind februari met verlof. Nog even op krachten komen, uitslapen, series kijken en je waarschijnlijk druk maken over van alles voor de baby komt. Dus mocht jij een vriendin hebben die zwanger is, onthou (lees: schrijf op) wanneer ze met verlof gaat en stuur een kaartje om haar succes te wensen met de allerlaatste loodjes.
 • 29 februari. Huh? Maar die bestaat dit jaar toch niet. Nee dat klopt. Maar er zijn dan wel mensen jarig. En omdat hun verjaardag dit jaar niet bestaat - zielig toch?! - is het extra leuk als jij een beetje extra aandacht aan hun verjaardag besteedt.

  Kortom, weer genoeg mogelijkheden om een beetje liever voor de wereld te zijn. En om ook een beetje lief te zijn voor jouw portemonnee, krijg je deze hele maand 15% korting op alles in de webshop met de code #alleenmaarliefde.

 • Eerste Hulp Bij: een motiverende kaart schrijven

  Gepost op

  Hoe schrijf je een motiverende kaart?

  Gisteren schreef ik al over goede voornemens en persoonlijke doelen. Hoewel het gebruik goede voornemens al 4000 (!) jaar oud is, de Babyloniërs deden het ook al, blijft het lastig om ze te behalen. Maar uit onderzoek wat psycholoog Richard Wiseman, University of Hertfordshire, in 2007 deed is gebleken dat aanmoediging helpt. Dit kun je voor jezelf doen of voor iemand anders.

  Dat een kaartje sturen helpt, heb ik in 2015 gemerkt. Eind 2014 ben ik letterlijk uit mijn vel gescheurd - hallo striae, dus toen was mijn goede voornemen om weer goed in mijn vel te passen. Ik kreeg toen van lieve vriendinnen en familie opbeurende kaartjes. Wat dan weer een extra boost was om door te gaan, ik heb dus zelf ervaren hoe leuk en bemoedigend kaartjes zijn om je persoonlijke doelen te halen. Ken jij nou ook iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken? Maar weet je niet zo goed wat je moet schrijven? Lees dan verder 🙂

   • ♦ Benoem wat je ziet, wat je waardeert of knap vindt aan het gestelde doel
   • ♦ Beschrijf wat je goed vindt aan hoe je vriend(in) zijn of haar persoonlijke doel bezig is
   • ♦ We zijn geneigd op te geven zodra we in oud gedrag vervallen. Geef aan dat terugvallen niet erg is, als je maar wel weer opstaat en je gewenste gedrag weer oppakt.

  Er hoeft niet zoveel op te staan. Het feit dat je een kaartje stuurt met een paar oprechte zinnen is al een aanmoediging op zich. Dus... Klim in de pen en laat mensen weten dat ze goed bezig zijn. En mocht je jezelf willen motiveren... Ik heb ook gewoon een poster aan de kast hangen, die mij verder helpt. Wie geef jij een extra steuntje in de rug? Deze kaartjes rechts vind je in de shop 🙂 Fijne vrijdag!

   

  Goede voornemens, ook na 1 januari ;)

  Gepost op

  Goede voornemens = persoonlijke doelen

  Wow! Alweer de vierde (!) week van januari. En, hoe verloopt januari voor jou? Hoe zit het met je goede voornemens?  Nog steeds elke dag mee bezig of verschuiven ze stiekem alweer een beetje naar de achtergrond? Ik heb van mijn goede voornemen een persoonlijk doel gemaakt, dat klinkt alleen al als iets wat langer meegaat. Mijn persoonlijke doel is om terug te gaan in het patroon wat ik voor de bruiloft had, want als je veel eet/borrelt en minder sport... Geen goede combi. Omdat we onze goede voornemens (vanaf nu persoonlijke doelen dus ;)) gaan halen, hieronder wat tips die daarbij helpen.

  • ♦ Maak je doelen realistisch en concreet. Niet: 'meer sporten'. Wel: 'elke maandag- en woensdagavond naar de sportschool'.

  • ♦ Tackel niet al je goede voornemens in een keer. Verspreid ze over het jaar. Hoe meer jij van je hersenen vraagt, hoe minder goed ze tegen verleiding kunnen. Kies een focus en hou je daar een bepaalde tijd aan - maak ook dit concreet.

  • ♦ Slaap meer! Uit onderzoek, van psychologe Kelly McGonigal van Stanford University, blijkt dat slaaptekort een ramp is voor je wilskracht. Dus... op tijd naar bed!

  • ♦ Probeer 'als-dan' denken uit. Als het regent als ik naar de sportschool moet, dan ga ik met de bus/doe ik een regenjas aan/rijd ik met iemand mee. Zo denk je vooraf na over moeilijke situaties en hoef je dat op het moment zelf niet te doen.

  • ♦ Vertel familie en vrienden van je goede voornemens.  Zij kunnen je  helpen als je dreigt te vervallen in oud gedrag en kunnen je aanmoedigen. Want: aanmoediging helpt, blijkt uit onderzoek van Richard Wiseman, University Hertfordshire. Of je dat nou doet met kleine beloningen voor elke stap dichter naar je doel, een inspirerende foto of tekst of door samen met een vriendin te werken aan jullie doelen, als je maar aanmoediging krijgt 🙂

  Ik werk rustig verder aan mijn zakelijke en persoonlijke doelen. Hoop dat jullie ook weer vol goede moed verder kunnen. Zet hem op! En heb je nog gouden tips? Die zijn altijd welkom 🙂 Fijne donderdag!

  Take your chances…

  Gepost op

  Free Printable Januari

  Friyay! Alweer vrijdag, nog maar heel even en het weekend begint. Vrijdag is altijd een hoopvolle dag, want wat voor leuke gezellige en fijne dingen zal het weekend allemaal brengen? In december schreef ik over de hoop die uitgaat van het nieuwe jaar. We kijken tijdens de donkere dagen van december allemaal reikhalzend uit naar januari. Inmiddels is het januari en lijkt alles weer zijn gewone gangetje te gaan. Daarom voor mezelf en voor iedereen die het ook kan gebruiken, een geheugensteuntje om je eraan te herinneren dat er kansen zijn – je moet ze alleen wel grijpen. Welke dingen wil jij dit weekend, deze week, deze maand of dit jaar bereiken?

  De printable download je hier of door op de afbeelding te klikken.

  Wist je trouwens dat ik ook Liefbrieven schrijf? Ik schrijf er korte opstekers, welke nieuwe artikelen er zijn of nog komen, kortingscodes en speciale Liefbriefprintables. Wil jij hem ook ontvangen? Schrijf je dan hier in ??

  Liefbrief ook ontvangen?

  Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe producten, kortingsacties en meer?
  Schrijf je dan hier in voor de Liefbrief.  Free Printable Zwart Wit Poster Instagram Facebook