Maart – ideeën en kansen om een beetje extra attent te zijn

Gepost op

Bijzondere dagen in maart

Je zou denken dat met maart het voorjaar ook zijn intrede doet. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn. In deze maand kan van alles gebeuren.  Ik zie wel wat er gebeurd. En tijdens dat wachten zijn er genoeg leuke dagen om aandacht aan te besteden. Hieronder heb ik er weer vijf voor je geselecteerd.

Als je er naar op zoek gaat, dan kun je eigenlijk elke dag wel labelen. Er wordt deze maand namelijk van alles gevierd, geëerd of in het zonnetje gezet. Om je op weg te helpen in dit oerwoud van bijzondere dagen heb ik vijf voor je uitgezocht. 

 • Donderdag 1 maart: Complimentendag.  We beginnen maart gelijk goed.Wie geef jij vandaag een compliment?
 • Zaterdag 3 maart: Employee Appreciation Day. Een dag overgewaaid uit Amerika, maar desondanks niet minder welkom. Gewaardeerde medewerkers leveren namelijk organisaties veel op. Meedoen dus!
 • Donderdag 8 maart: Internationale Vrouwendag. Kijk eens naar de vrouwen om je heen? Wie van hen is voor jou, op wat voor manier dan ook een voorbeeld? Laat het ze weten!
 • Vrijdag 16 maart: Dag van de Leerplicht. In Nederland zijn we tot 16 jaar verplicht om naar school te gaan. Maar voor niet iedereen is school even makkelijk. Wie wens jij succes met een toets, werkstuk, scriptie of gesprek?
 • Zaterdag 17 maart: Vriendinnendag. Sinds 2011 is het elke derde zaterdag van deze maand Vriendinnendag. Laat je vriendinnen weten dat je zo blij met ze bent door een kaartje te sturen en/of plan een gezellige dag samen in. 

Weer genoeg redenen om een beetje extra lief voor de wereld te zijn. Wat ga jij deze maand doen? Mocht je ergens een kaartje voor nodig hebben, die shop je hier --> ik heb een kaartje nodig!

Hoe geef je een compliment?

Gepost op

Normaal gesproken vertel ik je aan het begin van de maand welke bijzondere dagen eraan komen. Maar dit keer valt er een hele leuke dag op 1 maart, namelijk Complimentendag! Ik geef graag complimenten, de een komt er alleen beter uit dan de ander. Daarom ging ik op zoek naar: hoe geef je een compliment?

De belangrijkste regel van complimenteren: zorg dat je compliment persoonlijk en oprecht is. Dan kan het eigenlijk niet echt fout gaan. Maar voor de zekerheid kun je onderstaande 'regels' ook in acht nemen:

 • ♦ Gebruik de 'ik-vorm'. Daarmee geef je aan dat het een persoonlijk compliment is. 
 • ♦ Kies een persoon die je een compliment geeft. Een algemeen compliment aan een groep kan wel, komt namelijk bij niemand persoonlijk aan.
 • ♦ Maak wat jij waardeert concreet. Niet: omdat jij zo'n goede vriendin bent. Wel: ik vind het fijn dat ik met jou over alles kan praten, zonder dat jij direct een oordeel klaar hebt.
 • ♦ Kies een manier die bij jou past. Vind jij het moeilijk om complimenten uit te spreken? Schrijf ze dan op.
 • ♦ Kies een manier die bij de ontvanger van het compliment past. Iemand die niet graag in de belangstelling staat, complimenteer je onder vier ogen. Iemand die wel graag in de spotlights staat kun je prima complimenteren in een groep.
 • ♦ Overdrijf het niet. Als iemand het overdrijf hebben we dat allemaal zo door. En het valt over het algemeen ook niet goed. En dat is niet de bedoeling van een compliment.

Zo geef jij meer complimenten

Wil jij meer complimenten geven, maar weet je niet hoe? Probeer dan deze tips van Psychologie Magazine eens uit.

 1. Geef één compliment per dag.  Mensen die niet lekker in hun vel zitten, hebben aan een compliment per dag al genoeg om zich beter te voelen. Ook is bewezen dat jij blijer wordt van het geven van compliment. Win-win dus!
 2. Geef juist complimenten als je iemand niet zo mag. Er zijn altijd mensen waarmee het minder klikt. Zit je bij het familiediner of een etentje van je werk toch naast elkaar? Zoek dan naar iets positiefs, al is dat nog zo lastig ;), en geef een oprecht compliment - goede grap, leuke schoenen, etc. Je maakt de ander blij, focust zelf op het positieve en dat fleurt het hele geheel op. 

 3. Bedenk wat je goed vindt aan de ander. Neem eens 3 mensen in gedachten die je regelmatig ziet of spreekt. Je Lief, je beste vriend of je broer. Pak een kladblok en schrijf hun namen op. Bedenk nu bij elke persoon een paar sterke eigenschappen en/of dingen die je in de ander bewondert. Vraag je vervolgens af: wanneer heb ik dit het laatst tegen hem of haar gezegd?) Misschien heb je dat nog wel helemaal niet gezegd. Je hebt vaak meer positieve gedachten over anderen dan dat je uitspreekt. 

Welke mensen ga jij complimentjes geven aanstaande woensdag? In de shop vind je allerlei kaartjes waarop je jouw complimentje kwijt kan. De kortingscode #alleenmaarliefde geldt nog tot 28 februari, dus ook voor jouw complimentenkaartjes.

Eerste hulp bij cadeautjes inpakken

Gepost op

Zo. Dat heb je goed gedaan. Je hebt de cadeautjes binnen. Nu volgt de volgende uitdaging: cadeautjes inpakken. Ik vind het zelf altijd heel erg leuk als er duidelijk aandacht is besteed aan het inpakken van het cadeau. Een leuk papiertje, een mooie strik of een gezellig washi-tape-je. Maar soms heb je haast of is je inpakpapier op...

Ik wil mijn cadeautje snel inpakken

Het allermakkelijkst is natuurlijk om het door de winkel te laten doen. Kan dit niet, dan zijn cadeautasjes (onder andere te koop bij de HEMA vanaf €0,75) een goede tweede optie. Cadeautje erin, plak het tasje dicht met een leuke sticker, gezellige washitape, een lintje of good-old plakband en klaar ben je. Zijn de winkels al dicht en heb je wel cadeaupapier in, probeer dan eens deze Japanse (koningen van de efficiëntie) manier van inpakken. Check deze video voor de uitleg van 'speedwrapping'

Ik heb geen cadeaupapier

Dat is lastig, maar dat maakt het niet onmogelijk. Op internet zijn talloze freeprintable cadeaupapiertjes te vinden, dus zo kun je alsnog aan inpakpapier kopen. Heb je ook geen printer, kijk dan eens tussen je oude boeken of oud-papier. Wellicht ligt er een oude atlas en kun je de kaarten gebruiken, ligt er een oud boek met mooie bladzijden of ligt er nog een krant. Alleen een krant ziet er wellicht wat saai uit, maar met zo'n leuke bloem bovenop wordt het nog wat. Kijk hier even hoe het moet (derde plaatje).

Ik wil meer dan alleen een inpakpapiertje

Als dit je probleem is, dan ben je wellicht een tikkeltje perfectionistisch 😉 Maar heel begrijpelijk. Kijk eens of je wellicht nog wat washitape, lint of leuke cadeaulabels hebt liggen om je pakketje mee te verfraaien. Of misschien kun je een klein dennentakje, een takje hulst of een bloemetje aan je cadeautje vastmaken. De mogelijkheden zijn er genoeg. Hier kun je kijken hoe je een bloem maakt van tissuepapier (ik heb me er weleens aan gewaagd - priegelwerkje + frustratie, want tissuepapier is erg dun en scheurt snel - geduld en geen haast zijn sleutelwoorden), hier pakt iemand zijn (!) cadeautjes in, waardoor wij inspiratie op kunnen doen en eigenlijk ben ik momenteel al een half uur inpakvideo's aan het kijken... You tube staat er vol mee. Dus wil je losgaan met inpakken, zoek op You Tube en je kunt uuuuuuren kijken. Als je dan nog maar aan inpakken toekomt...

Zijn er nog video's die ik echt moet zien of hebben jullie gouden tips voor de last-minute-inpakklussen?

Eerste hulp bij verjaardagen onthouden

Gepost op

Verjaardagen onthouden... Hoe doe je dat?

Nou gewoon. Aan zo'n antwoord heb je dus helemaal niets. Want als het 'gewoon' was, dan had je er waarschijnlijk geen moeite mee. Ik ben er eens ingedoken en op zoek gegaan naar tips en trics voor een beter geheugen rondom verjaardagen.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk verjaardagen te onthouden en het liefst ook even een berichtje of een kaartje te sturen. Veel mensen geven aan dat ze data lastig vinden om te onthouden. Ik weet een aantal verjaardagen uit mijn hoofd, maar de meeste ook niet. Met een aantal trucjes probeer ik toch aan alle verjaardagen te denken. 

Tips & trics

De verjaardagskalender

Een cliché, maar bij mij hangt er ook gewoon een verjaardagskalender op de WC. Pal voor het toilet. Dus wanneer je een bezoek brengt aan het kleinste kamertje, kun je er eigenlijk niet omheen. Zo word ik steeds met mijn neus op de verjaardagen gedrukt.

De agenda

Ik schrijf alles, maar dan ook echt alles op in mijn (papieren) agenda. Verjaardagen schrijf ik er altijd als eerste in, met een afwijkende kleur. Zo valt het op als er iemand jarig is. De jarige job een kaartje sturen zet ik ook op mijn to-do lijst. Ik heb gelukkig een agenda waar de linkerpagina de week weergeeft en de rechterpagina een notitiepagina is, dus ik kan er ook vanalles op kwijt. Dingen die ik niet moet vergeten, zoals een kaartje sturen, schrijf ik dan ook hier op.

Je telefoon

Sommige mensen doen alles in hun digitale agenda en volgens mij biedt Facebook zelfs de mogelijkheid om de verjaardagen van al je Facebookvrienden digitaal neer te pennen in jouw agenda. Mocht je dit niet willen, dan kun je ze natuurlijk zelf toevoegen en als jaarlijkse gebeurtenis terug laten komen. Er zijn ook verschillende apps (Verjaardagsmaatje & Yearly voor iOS en Birthdaycalendar & Verjaardagen voor Android) die je kunnen helpen herinneren.

Trucje

De Amerikaan Joshua Foer heeft een boek geschreven over de kunst van het onthouden, 'Het geheugenpaleis'.  Zijn ultieme middel: geheugenpaleizen bouwen. Waar het op neerkomt: de dingen die je wilt onthouden moet je raar maken. Plaats het onderwerp dat je wilt onthouden op een plek in een ruimte die je goed kent, zoals je huis, je favoriete vakantiebestemming of een andere bekende plek. En laat er vervolgens iets raars mee gebeuren in je gedachten. 

Je wilt bijvoorbeeld de verjaardag van een mini-vriendinnetje onthouden, ze is jarig op 7 april. April kan ik wel onthouden, maar de precieze datum... Ik ga nu dus voor de datum 07-04. Ik heb op zolder een doos met allerlei kinderspullen, onder andere een theeserviesje. Ik ga vaak met de moeder van dit meisje thee drinken, dus ik drink zeven minikopjes thee en eet daar lekker vier taartjes bij, op zolder. Ik ben benieuwd of dit werkt en ik nu over een paar weken nog weet dat het 7 april is en niet 8, 6 of 3 april. In deze korte video legt Joshua het zelf kort uit aan De Jakhalzen - De Wereld Draait Door. 

Ik meen dat Sherlock Holmes (in de BBC-serie in ieder geval) ook een geheugenpaleis bouwt om van alles te onthouden. Ik ben benieuwd of het voor jullie werkt. Heb jij nog goede trucjes om verjaardagen, jubilea en andere dingen te onthouden? 

Ben jij op deze dag jarig? Aiii….

Gepost op

De slechtste dag om jarig te zijn

Wie had dat gedacht? Een verjaardag is een goede reden voor een feestje, maar er bestaat dus zoiets als 'de slechtste dag om jarig te zijn'.

Ik kijk nog steeds uit naar mijn verjaardag en vind het dan ook heel leuk om deze te vieren. Een vriendin van mij heeft haar verjaardag uitgeroepen tot Nationale Feestdag, helaas heeft onze Koning er nog geen gehoor aan gegeven- maar voor haar houdt zij de dag in ere. Ik ken gelukkig veel mensen die blij zijn met hun verjaardag, dus ik vier wat af. Ik kwam er vorig jaar achter dat er onderzoek is gedaan naar de slechtste dag om jarig te zijn. Jarig zijn met Kerst of Oud&Nieuw lijkt me niet optimaal, maar deze dagen zijn het niet. 

Dikke pech!

Volgens onderzoek van The Independent - heb je dus gewoon dikke pech als je op 16 december iets te vieren hebt. De studie is gedaan in Engeland en het slechte weer, de kou en de Kerstdagen die bijna voor de deur staan gooien roet in het eten voor mensen die op 16 december jarig zijn. Deze redenen kennen we in Nederland ook, maar wij hebben dan ook nog Sinterklaas net achter de rug.

Verlate Sinterklaasvieringen, kerstborrels en de inkopen doen voor de kerstdagen vechten om een plek in de toch al drukbezette agenda's. Een verjaardagsfeestje plannen kan hierdoor lastig worden. Op je verjaardag zelf wordt de persoonlijke felicitatie al snel vervangen door een online felicitatie en jouw verjaardagswens wordt er vluchtig bijgekrabbeld op je kerstkaartje. Daarnaast bestaat de kans dat je minder cadeaus krijgt, omdat je verjaardags- en kerstcadeau gecombineerd worden of omdat mensen aan het sparen zijn voor hun eigen Kerst. De cadeautjes die je wel krijgt verpakt in kerstpapier, ook hier is onderzoek naar gedaan - namelijk 27% van de cadeaus. Nu hou ik van kerstpapier maar ik kan me voorstellen dat het minder leuk is met je verjaardag. 

Ken jij iemand die op 16 december of wellicht met Kerst of Oud&Nieuw jarig is? Dan weet je nu dat ze een echte verjaardagskaart en/of een verjaardagscadeau wat niet verpakt is in kerstpapier echt kunnen waarderen. En als je hem voor 15 december 18.00 uur in de brievenbus gooit, komt hij ook nog op tijd aan! Ben jij jarig op 16 december? Ik ben dan stiekem wel benieuwd of de conclusies van dit onderzoek aansluiten bij jouw beleving van je verjaardag...

Potverdikkie, jij bent leuk!

Gepost op

Vandaag is het 'Be Humble-dag'. Nederlanders zijn over het algemeen een bescheiden volkje. We vinden onszelf vaak minder goed dan we zijn en kunnen slecht complimenten ontvangen. Vandaag een artikel speciaal voor alle bescheiden mensen: redenen waarom jij hartstikke leuk bent.

Jij maakt de wereld mooier 
Dingen die jij niet of juist wel kan, horen bij jouw talentenpakket. Wanneer jij doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, dan voelt dat goed. En met alles wat je in deze energie doet, maak jij de wereld een stukje mooier.

Jij kan nog meer dan je nu denkt
Denk je dat je klaar bent met leren, zodra je niet meer naar school gaat? De meeste mensen vinden van niet, er is immers nog genoeg te leren. Ook voor jou. Je hebt nog een berg verborgen talenten en te ontwikkelen eigenschappen. Jij zit nog vol potentie. Je kunt en zult in de toekomst veel meer zijn, kunnen en doen dan je nu denkt. Het leven is een groeiproces 😉

Jij maakt andere mensen blij
Je bent waarschijnlijk vaak veel met jezelf bezig. Hoe jij het doet in de wereld, wat je allemaal anders kunt doen en hoe jij je voelt. Maar het feit dat jij er alleen al bent, maakt andere mensen blij. Denk maar eens aan je Lief, je vrienden en je zus. Jij maakt anderen gelukkig, soms direct en soms indirect.

Wil jij direct iemand blij maken? Je kunt iemand een kaartje sturen met daarop een van de redenen dat je zo blij met hem of haar bent. Je vindt er genoeg kaartjes voor in de shop. Met de code #alleenmaarliefde krijg je deze maand nog 15% korting op alles in de winkel.

Naar de kaartjes 

Bron: Waarom jij fantastisch bent, SoChicken

 

Waarom vieren we Valentijnsdag?

Gepost op

Voor mijn gevoel zag ik de eerste Valentijnskaarten al in de supermarkt toen de laatste oliebollen net weg waren. En nu een week voor deze Valentijnsdag kun je er echt niet meer omheen: de stelling met chocolade in de supermarkt, de herinneringen om je Valentijnskaart te kopen (ik beken: schuldig) en ik krijg allerlei banners te zien met bloemen die ik voor iemand zou moeten kopen. Je m o e t je geliefde komende dinsdag aandacht geven, anders... Zo komt het soms een beetje over. Terwijl het nooit zo bedoeld is. Tenminste, dat kon ik me niet voorstellen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van deze geliefde/gehate feestdag.

Valentijns' dag
De naam Valentijnsdag komt van de christelijke priester Sint Valentijn. Hij leefde in de derde eeuw na Christus. Volgens de verhalen bestond er in die tijd een wet die soldaten verbood om te trouwen, omdat vrijgezellen eerder bereid zijn om te sterven op het slagveld. Valentijn trouwde deze soldaten en hun geliefden in het geheim. Helaas kwam Keizer Claudius II erachter en hij liet Valentijn op 14 februari 269 executeren. En zo werd Valentijn een martelaar voor de (geheime) liefde. Of dit allemaal echt zo gegaan is, valt te betwijfelen. Het enige wat we namelijk echt zeker weten van Valentijn is zijn sterfdatum.

Vruchtbaarheidsdag
Huh? Vruchtbaarheidsdag? Niks geheime liefde, vruchtbaarheid werd er gevierd. Een ander verhaal stelt namelijk dat Valentijnsdag de menselijke variant van de paartijd van de vogels is. Ook leggen sommigen een verband met de oude heidense lenteviering in Angelsaksische landen. En heb je ooit gehoord van Lupercalia? Ik niet.  Het is geen botje wat ergens in je lijf zit, maar een feest wat in het Romeinse Rijk werd gehouden ter ere van de vruchtbaarheidsgodin Februa of Juni, op 15 februari. Toen het christendom de heersende godsdienst werd, verbonden monniken en priesters de naam van de heilige Valentijn aan dit heidense feest. 

Shakespeare als ambassadeur van Valentijn
Voordat we een sprong maken naar Shakespeare, blijven we even hangen bij de veertiende-eeuwse schrijver Geoffrey Chaucer. 'Want dit was op Valentijnsdag, als elke vogel zijn maatje komt kiezen', zo schreef hij in zijn 'Parlement of Foules' in 1382. Er werd gedacht dat hij verwees naar 14 februari, maar de meest vogels in Engeland zijn dan nog niet met paren bezig. De kans is groot dat Chaucer verwees naar 2 mei, de heilige dag van Valentijn van Genoa of dat hij hier een traditie volledig uit zijn duim zoog. De termen Valentijn en Valentijnsdag spraken blijkbaar aan, want die vonden hun weg binnen de romantische literatuur. In Hamlet, geschreven door Shakespeare, zingt Ophelia:

' Tomorrow is Saint Valentine's Day,
All in the morning betime,
And I a maid at your windom,
To be your Valentine'

Hoe Valentijn de wereld veroverde
En hoe is het van Shakespeare naar de rest van de wereld over geslagen? Waar komt dan toch die Valentijnskaart vandaan? Dat duurde nog tot het begin van de 19e eeuw. Het versturen van kaartjes werd voor iedereen betaalbaar door een prijsdaling bij de post. Anonieme Valentijnskaarten waren vooral populair in het strenge Victoriaanse Engeland, om zo ondanks de sociale druk tot kuisheid toch een gepassioneerde liefdesverklaring te kunnen verzenden. Om en nabij 1840 verspreidde deze Europese traditie zich naar de Verenigde Staten. Daar begonnen ze in 1847 met de eerste massaproductie van Valentijnskaarten en vanaf daar is commercie rondom Valentijnsdag alleen maar toegenomen. Ook verschoof de nadruk van Valentijnsdag naar de liefde in het algemeen, zodat er meer mensen bij de feestdag betrokken kunnen worden.

En nu?
Hoewel de chocoladefabrikanten, bloementelers en de diamantindustrie sinds de tweede helft van de twintigste eeuw groot inzetten om hun producten ook te koppelen aan Valentijnsdag, blijft de oorsprong toch een kaartje. Maar als jij liever het hele jaar door je Lief verrast met kleine Lievigheden, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed 😉 Zoek jij een kaartje voor Valentijnsdag of voor een ander moment, dan kun je ze hier vinden.

Als het even niet zo goed gaat…

Gepost op

Gelukkig zijn de meeste kaarten die ik stuur voor leuke dingen. Verjaardagen, zwangerschappen, nieuwe banen, trouwen, verloven en noem nog maar 10 leuke dingen op. Maar helaas zijn er ook momenten dat het niet zo goed gaat met mezelf of met mensen om me heen.

Morgen is het 4 februari. Niet echt een hele bijzondere dag voor veel mensen. Maar voor veel mensen ook wel. Morgen is het namelijk Wereldkankerdag. Dit jaar staat de Wereldkankerdag in het teken van de mensen om de patiënt heen. Want niet alleen op de patiënt zelf heeft deze superstomme ziekte invloed - maar ook ouders, partners, kinderen en vrienden laat deze ziekte een onuitwisbare indruk achter.

Sinds vorig jaar weten we dat mijn vader kanker heeft en dat is #stom. Toen we het net wisten, kreeg ik van vrienden en vriendinnen allemaal lieve berichtjes. En ook mijn ouders hebben veel lieve kaarten gekregen. Lange verhalen en kleine berichtjes, maar ik vond het zo fijn om ze te krijgen. Daarom wil ik je bij deze even aanmoedigen om een kaartje te sturen als jij ook iemand kent die met kanker te maken heeft.

Wat je dan moet schrijven? Je moet niks, als je het maar meent. Ongemeende kreten haal je er als lezer zo uit. Ik denk aan je kan al genoeg zijn. Want soms is er ook niets zinnigs te zeggen.

Voor morgen red je het niet meer, maar volgende week zijn mensen vast nog net zo blij met jouw kaartje. En als je niet uit je tekst komt, wil ik met liefde even met je meedenken. Stuur me dan even een berichtje op lian@liefsvanlian.nl

Hello February!

Gepost op

Heb jij ze al gezien? Op Instagram, Facebook en zelfs op LinkedIn zag ik er een voorbij komen: een foto waarin iemand februari welkom heet. En ook ik ben blij om februari te zien. Voor mij is februari de eerste maand waarin de lente zich weer laat zien, voelen en ruiken. Zo vond ik het vorige week zaterdag al een beetje lente-achtig ruiken buiten. Hoewel ik de kou en sneeuw ook leuk vind, vooral als ze gepaard gaan met van die prachtige blauwe luchten, ben ik ook heeeeeeel blij als het weer een beetje warmer wordt. Februari is ook de maand van Valentijnsdag, of je er nou van houdt of het een enorm cliché vindt: 14 februari is het weer zover. Gelukkig zijn er deze maand ook weer genoeg andere gelegenheden om een beetje liever te zijn voor een ander. Hieronder heb ik er weer vijf voor je op een rijtje gezet.

 • Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Dit jaar staat die in het teken van 'de naaste'. Want niet alleen op de patient zelf, maar ook op partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker heeft de ziekte een enorme impact. Ken jij een kankerpatient en zijn of haar naaste? Hoewel deze mensen het hele jaar door kanjers zijn, is het nu een extra geheugensteuntje om ze een hart onder de riem te steken.
 • Dinsdag 14 februari is het Valentijn. Hate it of love it, maar er omheen kun je niet. Hoewel het natuurlijk een enorm clicheé is, ben ik er fan van. Mijn moeder stuurde vroeger niet alleen mijn vader, maar ook mij en mijn broers een lief kaartje. En je weet wat ze zeggen: Goed voorbeeld doet goed volgen. Valentijn is hierdoor voor mij veel breder dan alleen je Lief - al krijgt die natuurlijk ook een kaartje. Maar het is ook een dag die uitermate geschikt is om je familie, vrienden en/of vriendinnen te laten weten hoe leuk jij ze vindt en wat je zo in ze waardeert.

 • Vrijdag 17 februari is het 'Doe-eens-vriendelijk-dag', of zoals ze het internationaal noemen: 'Random Acts of Kindness Day'. Ik ben bij voorbaat al fan van deze dag. Volgens sommige internetbronnen is er zelfs een 'Doe-eens-vriendelijk-week', die loopt van zondag 12 februari tot en met zaterdag 18 februari. Wees eens bewust vriendelijk tegen jezelf en tegen je omgeving en probeer eens een Random Act of Kindness uit te voeren (Google staat vol met voorbeelden en er zijn ook Nederlandse boeken over geschreven, onder andere het RAK-boek). Dus leef je uit 😉
 • Niet echt gebonden aan februari, maar wel een leuke gelegenheid om aandacht aan te besteden: mijn lieve vriendinnetje Karlijn mag eind februari met verlof. Nog even op krachten komen, uitslapen, series kijken en je waarschijnlijk druk maken over van alles voor de baby komt. Dus mocht jij een vriendin hebben die zwanger is, onthou (lees: schrijf op) wanneer ze met verlof gaat en stuur een kaartje om haar succes te wensen met de allerlaatste loodjes.
 • 29 februari. Huh? Maar die bestaat dit jaar toch niet. Nee dat klopt. Maar er zijn dan wel mensen jarig. En omdat hun verjaardag dit jaar niet bestaat - zielig toch?! - is het extra leuk als jij een beetje extra aandacht aan hun verjaardag besteedt.

  Kortom, weer genoeg mogelijkheden om een beetje liever voor de wereld te zijn. En om ook een beetje lief te zijn voor jouw portemonnee, krijg je deze hele maand 15% korting op alles in de webshop met de code #alleenmaarliefde.

 • Eerste Hulp Bij: een motiverende kaart schrijven

  Gepost op

  Hoe schrijf je een motiverende kaart?

  Gisteren schreef ik al over goede voornemens en persoonlijke doelen. Hoewel het gebruik goede voornemens al 4000 (!) jaar oud is, de Babyloniërs deden het ook al, blijft het lastig om ze te behalen. Maar uit onderzoek wat psycholoog Richard Wiseman, University of Hertfordshire, in 2007 deed is gebleken dat aanmoediging helpt. Dit kun je voor jezelf doen of voor iemand anders.

  Dat een kaartje sturen helpt, heb ik in 2015 gemerkt. Eind 2014 ben ik letterlijk uit mijn vel gescheurd - hallo striae, dus toen was mijn goede voornemen om weer goed in mijn vel te passen. Ik kreeg toen van lieve vriendinnen en familie opbeurende kaartjes. Wat dan weer een extra boost was om door te gaan, ik heb dus zelf ervaren hoe leuk en bemoedigend kaartjes zijn om je persoonlijke doelen te halen. Ken jij nou ook iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken? Maar weet je niet zo goed wat je moet schrijven? Lees dan verder 🙂

   • ♦ Benoem wat je ziet, wat je waardeert of knap vindt aan het gestelde doel
   • ♦ Beschrijf wat je goed vindt aan hoe je vriend(in) zijn of haar persoonlijke doel bezig is
   • ♦ We zijn geneigd op te geven zodra we in oud gedrag vervallen. Geef aan dat terugvallen niet erg is, als je maar wel weer opstaat en je gewenste gedrag weer oppakt.

  Er hoeft niet zoveel op te staan. Het feit dat je een kaartje stuurt met een paar oprechte zinnen is al een aanmoediging op zich. Dus... Klim in de pen en laat mensen weten dat ze goed bezig zijn. En mocht je jezelf willen motiveren... Ik heb ook gewoon een poster aan de kast hangen, die mij verder helpt. Wie geef jij een extra steuntje in de rug? Deze kaartjes rechts vind je in de shop 🙂 Fijne vrijdag!